Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Brackla 2011 7 éves Duncan Taylor - Whisky Galore (0,7L / 46%)
19.590 Ft (15.425 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Brackla 2011 7 éves Duncan Taylor - Whisky Galore (0,7L / 46%)

19.590 Ft (15.425 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Az első skót lepárló, ami annak idején megkapta a 'Royal" előtagot
Márka: DUNCAN TAYLOR
Elérhetőség: Nincs raktáron

Ismerd meg jobban a terméket!

A Brackla Distillery 1835-ben nyerte el a Royal Warrantot, aminek köszönhetően nevében is használja a 'Royal' előtagot. Ennél a palackozásnál ez most nem kerül elő, viszont a whisky egy 46%-on palackozott Brackla a Whisky Galore szériában.

A Whisky Galore széria 46%-on palackozott, kisszériás kiadásokból áll, nem hűtve szűrt és színezékmentes.

A legenda szerint a Liverpoolból New Orleansba tartó SS Politician teherhajót egy csapatnyi szigetlakó támadta meg 1941-ben, amikor Eriksay szigeténél elsüllyedt. A hajó 3 millió jamaikai bankjegyet és 24 ezer láda blended whiskyt szállított. A világháború alatt az alkoholt nélkülözni kénytelen emberek annyi whiskyt vittek el a hajóról, amennyit csak tudtak. Ez 2000 láda whisky volt, amelynek jó része soha nem került elő.

A Duncan Taylor skót független palackozó 1938-ban alakult, már akkor whiskykereskedő cégként. Ma az egyik legnagyobb, magántulajdonban lévő single malt és single grain whisky készlettel rendelkeznek. Székhelyük Huntlyban található. 1960-ban egy new yorki kereskedő, Abe Rosenberg vásárolta meg a céget és mintegy 4500 hordó whiskyt halmozott fel, melyek közül van, ami ma is megtalálható a cég raktáraiban. Nyolc évvel Rosenberg halála után, 2002-ben újra skót kezekbe került a teljes készletével együtt. Euan Shand whiskykereskedő jóvoltából és irányítása alatt a cég szépen kinőtte magát, hiszen nagyon sok országban vannak jelen és megannyi díjat nyertek. A cég tulajdonában van a Black Bull blended whisky márka is, amely egyike volt a legnagyobb számban az USA-ba exportált blended whiskyknek.

Gyártó ROYAL BRACKLA
Palackozó DUNCAN TAYLOR
Brand Duncan Taylor
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Régió Highland
Ürtartalom 0,7 L
Alkoholtartalom 46 %
custom_label_0 1

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.