Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Clairin Communal Ansyen rum (0,7L / 49,3%)
19.990 Ft (15.740 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Clairin Communal Ansyen rum (0,7L / 49,3%)

19.990 Ft (15.740 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Jelöld be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretnél tenni!
A Clairin Communal 18-24 hónapig érlelt változata az Ansyen
Márka: Clairin
Elérhetőség: Nincs raktáron

Ismerd meg jobban a terméket!

Az Ansyen 18-24 hónapig érlelt rumokat tartalmaz, amelyeket ex-rum-hordókban (Bielle, Caroni, Mount Gay stb.), valamint ex-whisky- és ex-whiskey-hordókban (Benriach, Widow Jane, Buffalo Trace, Jack Daniels stb.) is érleltek. Ennek köszönhetően az egyes alkotóelemek számtalan gyümölcsös, virágos, fűszeres, lágyszárú és mézes jelleget vett fel, ezeket keverve pedig az ízek különlegesen dús és metaforikus palettája tárul elénk.

A clairin tulajdonképpen agricole rum: cukornádból készített párlat, amelyet a Karib-tengeri szigetországban, Haitin készítenek. Gyakorlatilag Haiti nemzeti itala, de egy biztos, több, mint 500 mikrolepárló található a szigeten, melyek közül vannak nagyobbak és vannak, amelyek csak a helyi közösségnek termelnek.

A clairin olyan, mintha ősi rum lenne: a cukornádlé igazi, kézműves, régimódi úton-módon válik párlattá; vadélesztővel, spontán fermentációval. Igazi mezőgazdasági termék. Haiti nagyrészt kimaradt az indusztriális rumkészítésből, noha a szigeten egymagában több lepárló van, mint az egész karibi térségben összesen. A clairint még csak most kezdi felfedezni magának a világ, köszönhetően a La Maison & Véliernek.

Ma már a clairinnek is vannak minőségi előírásai. A minőségi clairin három feltételnek kell, hogy megfeleljen:

  • Agriculture: a cukornádnak helyinek kell lennie, a feldolgozásának pedig organikusnak, tradicionálisnak
  • Harvest (szüret): a betakarítás kézzel kell, hogy történjen, a szállítás pedig állati erővel
  • Production (termelés): az erjedés természetes úton kell, hogy végbemenjen, adalékok nélkül; legalább 120 óráig kell tartania; maximum 5 lepárlóüstben készíthetik és egyből palackozni kell, ahogyan elhagyja az üstöt, mégpedig kizárólag Haitin.

A La Maison & Velier jelenleg négy termelőtől forgalmaz clairint, illetve egy blendet (Communal), amely a négy clairin keveréke. Ezek a Sajous, Vaval, Casimir és a Le Rocher.

Palackozó VÉLIER
Brand Clairin
Italkategória Rum
Régió Haiti
Ürtartalom 0,7 L
Alkoholtartalom 49,3 %
custom_label_0 1

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.