Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Drumblade 2008 Sherry Cask 10 éves Duncan Taylor - Dimensions (0,7L / 54,6%)
26.190 Ft (20.622 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Drumblade 2008 Sherry Cask 10 éves Duncan Taylor - Dimensions (0,7L / 54,6%)

26.190 Ft (20.622 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Drumblade név alatt egy blended malt whisky, de olvassunk a sorok között...
Márka: DUNCAN TAYLOR
Elérhetőség: Nincs raktáron

Ismerd meg jobban a terméket!

Független palackozóknál gyakori, hogy egy adott single maltot ilyen és olyan okokból nem adhatnak ki a saját neve alatt. Tegyük fel, a whisky teljesen távol van a ház stílusától (a housestyle-tól). Tegyük fel, a lepárló szimplán nem engedi, hogy rákerüljön a neve a palackra. Itt jön képbe az ún. 'teaspooning', amely egy állítólagos, hallgatólagos és nem hivatalos gyakorlat a független palackozók esetében: megvásárolnak egy hordó X whiskyt, amelyhez előtte egy másik lepárlóból származó whiskyt kevernek, így már technikailag nem single malt - noha lehet, hogy a belekevert másik lepárlóból származó whisky nem változtat a karakteren. A teaspooning gyakorlatával -  noha elterjedt - nem ért mindenki egyet, whiskys témájú felületeken is időről időre előkerül a téma.

A lényeg: ebben a palackban állítólag egy új lowlandi főzde párlata van, méghozzá az alapítás évének környékéről...

A Dimensions sorozatban egyetlen hordó tartalma kerül a palackba, természetes hordóerősségen. Ezek a whiskyk nem hűtve szűrtek és színezékmentesek, teljesen kompromisszummentesen mutatják meg Skócia legkiválóbb single maltjainak több arcát.

A Duncan Taylor skót független palackozó 1938-ban alakult, már akkor whiskykereskedő cégként. Ma az egyik legnagyobb, magántulajdonban lévő single malt és single grain whisky készlettel rendelkeznek. Székhelyük Huntlyban található. 1960-ban egy new yorki kereskedő, Abe Rosenberg vásárolta meg a céget és mintegy 4500 hordó whiskyt halmozott fel, melyek közül van, ami ma is megtalálható a cég raktáraiban. Nyolc évvel Rosenberg halála után, 2002-ben újra skót kezekbe került a teljes készletével együtt. Euan Shand whiskykereskedő jóvoltából és irányítása alatt a cég szépen kinőtte magát, hiszen nagyon sok országban vannak jelen és megannyi díjat nyertek. A cég tulajdonában van a Black Bull blended whisky márka is, amely egyike volt a legnagyobb számban az USA-ba exportált blended whiskyknek.

Gyártó DUNCAN TAYLOR
Palackozó DUNCAN TAYLOR
Érlelési idő 10 év
Brand Duncan Taylor
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Régió Lowland
Ürtartalom 0,7 L
Alkoholtartalom 54,6 %
Hordóerősség IGEN
custom_label_0 1

Vélemények

4.00
1 értékelés
(0)
(1)
(0)
(0)
(0)
Írd meg a véleményedet!
2021. 01. 27. -