Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák
Caol Ila 2007 12 éves Duncan Taylor - The Octave (0,7L / 53,2%)
65.190 Ft (51.331 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Caol Ila 2007 12 éves Duncan Taylor - The Octave (0,7L / 53,2%)

65.190 Ft (51.331 Ft + ÁFA)
Menny.:db
A Duncan Taylor független palackozó The Octave szériájában megjelent, 12 éves Caol Ila, amely 9 hónapot töltött octave méretű hordóban
Márka: CAOL ILA
Elérhetőség: Nincs raktáron

Ismerd meg jobban a terméket!

The Octave - kisebb hordó, nagyobb whisky

A Duncan Taylor független palackozónak évtizedes gyakorlata van a kishordós érlelésben. Ennek megtestesülése a The Octave széria. A kisebb hordóban (Octave - a sherry butt egynyolcada, kb. 50-60 liter) történő érlelés során a párlat és a fa gyorsabban tud reakcióba lépni a kisebb találkozási felületnek köszönhetően, így a whisky ugyanannyi idő alatt képes komplexebb arcát mutatni, mint egy nagyobb hordóban történő érlelés során.

A Duncan Taylor skót független palackozó 1938-ban alakult, már akkor whiskykereskedő cégként. Ma az egyik legnagyobb, magántulajdonban lévő single malt és single grain whisky készlettel rendelkeznek. Székhelyük Huntlyban található. 1960-ban egy new yorki kereskedő, Abe Rosenberg vásárolta meg a céget és mintegy 4500 hordó whiskyt halmozott fel, melyek közül van, ami ma is megtalálható a cég raktáraiban. Nyolc évvel Rosenberg halála után, 2002-ben újra skót kezekbe került a teljes készletével együtt. Euan Shand whiskykereskedő jóvoltából és irányítása alatt a cég szépen kinőtte magát, hiszen nagyon sok országban vannak jelen és megannyi díjat nyertek. A cég tulajdonában van a Black Bull blended whisky márka is, amely egyike volt a legnagyobb számban az USA-ba exportált blended whiskyknek.

Palackozó DUNCAN TAYLOR
Lepárlás éve 2007
Palackozás éve 2019
Érlelési idő 12 év
Brand Caol Ila
Italkategória Skót Single Malt Whisky
Régió Islay
Ürtartalom 0,7 L
Alkoholtartalom 53,2 %
Hordóerősség IGEN
custom_label_0 1

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.